BEZORGEN & RETOURNEREN

BEZORGEN

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling geleverd wordt?

Wij doen er uiteraard alles aan dat wanneer jij je pakketje op werkdagen voor 17:00 bestelt, het dezelfde dag wordt verzonden. Zodra je pakketje klaar is voor verzending, ontvang je hierover een e-mail. 

Moet ik de verzendkosten betalen?

Wanneer je een bestelling boven de €50 euro plaatst betaal je geen verzendkosten. Plaats je een bestelling van onder de €50 euro? Dan zijn de verzendkosten €3,95.

Bestellingen buiten Nederland
De verzendkosten voor een bestemming buiten Nederland kunnen afwijken en verschillen per locatie. Deze worden automatisch doorberekend in het bestelproces.

Kan ik mijn bestelling volgen?

Zodra je pakketje klaar is voor verzending ontvang je een e-mail met daarin een link, via deze link kun je de zending volgen.

Wat moet ik doen als ik op het moment van bezorging niet thuis ben? 

De bezorger geeft jouw pakket dan af bij de buren. Of bij een PostNL-punt in de buurt. De bezorger laat een kaartje voor je achter met een ‘niet-thuiscode’. Met deze code kun je op track & trace zien waar je je pakket kunt ophalen.

Mijn bestelling is nog niet geleverd, wat nu?

Het kan zijn dat jouw pakket vertraging heeft opgelopen bij de vervoerder. Wij adviseren daarom eerst om goed de track & trace code te bekijken. Hierin staat aangegeven wat de status is van de levering. 

 

RETOURNEREN

Wat is de retourtermijn?

Bij Me & Martin heb je altijd de mogelijkheid je bestelling terug te sturen binnen 30 dagen na ontvangst. Alle geretourneerde producten moeten waar mogelijk in de originele staat en verpakking worden verzonden, inclusief labels

Wat zijn de retourkosten? 

De kosten voor de retourzending zijn voor eigen rekening. Deze kosten zijn afhankelijk van de grootte van het pakket dat je retour wilt sturen. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van de door jou gekozen vervoerder.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Stap 1: Stop de producten die je wilt retourneren samen met het retourformulier terug in de doos.

Stap 2: Noteer het onderstaand retouradres op je retourzending:

Me & Martin

Graaf Florislaan 67

2114 CP, Vogelenzang

Netherlands

Stap 3: Lever de doos in bij een locatie bij jou in de buurt.

Stap 4: Bewaar de track en trace code* die je bij de kassa krijgt wanneer je het pakketje afgeeft.

*Zonder track en trace code wordt er geen onderzoek opgestart naar vermiste retouren. Houd er dus rekening mee dat bewijs van verzending met track & trace code een vereiste is om in aanmerking te komen voor terugbetaling.

Binnen welke termijn wordt mijn retourzending verwerkt?

Zodra we jouw retourzending ontvangen hebben sturen we je daarvan een bevestiging per e-mail. We streven ernaar om je binnen 7 dagen na ontvangst van het geretourneerde artikel terug te betalen. Wanneer de retourzending is verwerkt wordt het aankoopbedrag als volgt teruggestort:

- iDeal/Bancontact: Het bedrag staat binnen vijf werkdagen weer op je rekening.
- MasterCard/Visa: Het bedrag staat binnen 14 werkdagen weer op je creditcard overzicht.
- Billink: Je ontvangt een aangepaste factuur per mail.
- Me & Martin digitale cadeaukaart: Het geld wordt teruggezet op je cadeaukaart en ontvang je per e-mail een nieuwe cadeaukaart/kortingscode.

Kan ik mijn bestelling/product ruilen?

Helaas is het niet mogelijk om een product te ruilen. Wil je toch een ander product? Dan kun je een nieuwe order plaatsen.

Is het mogelijk om een sale product te retourneren?

Indien online (sale)aankopen niet aan de verwachtingen voldoen, kun je deze retourneren. Zodra wij jouw retour hebben ontvangen en verwerkt zullen we overgaan tot terugbetaling van het aankoopbedrag.

Wat is jullie retourbeleid?

Je hebt het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. 

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen*.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om jouw mededeling betreffende de  uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief verzendkosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van jouw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort.

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen jou voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor eigen rekening.

Retouradres

Me & Martin

Graaf Florislaan 67

2114 CP, Vogelenzang

Netherlands

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Zolang een artikel zich nog in de originele staat bevindt kun je jouw aankoop binnen 30 dagen na ontvangst retourneren met inachtneming van de onderstaande regels. Geen van deze regels beïnvloed je wettelijke rechten.

- Retourzendingen die wij binnen 30 dagen ontvangen worden volledig terugbetaald via de oorspronkelijke betaalmethode.

- Wij accepteren geen retouren voor ongewenste artikelen na de hierboven genoemde retourperiode. Als je deze toch probeert te retourneren, moeten we die artikelen helaas naar je terugsturen en je vragen de verzendkosten te betalen.

We streven ernaar om je binnen 7 dagen na verwerking van het geretourneerde artikel terug te betalen.

Originele staat
Hygiëne en de veiligheid van al onze klanten zijn erg belangrijk voor ons. Als onderstaande producten geen verzegeling bevatten en geopend worden, beschadigd zijn of er kaartjes ontbreken dan kan waardevermindering in rekening worden gebracht maar gaat de uitzondering op het herroepingsrecht niet op. Producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht:

  • Cosmetica
  • Ondergoed
  • Badmode
  • Mondkapjes
  • Oorbellen


Alle geretourneerde artikelen moeten waar mogelijk in de originele staat en verpakking worden verzonden, inclusief labels.

Verantwoordelijkheid
Geretourneerde artikelen zijn jouw verantwoordelijkheid totdat ze bij ons zijn, dus zorg ervoor dat ze op de juiste manier zijn ingepakt en onderweg niet beschadigd kunnen raken. Vraag hierom ook altijd een bewijs van verzending, voor het geval dat je contact met ons hierover moet opnemen.

 *Je kunt hiervoor gebruik maken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.