Bestellen

Hoe plaatst ik een bestelling?

Stap 1: Plaats je gekozen producten in je shopping bag.
Stap 2: Klik rechtsboven op je shopping bag en vervolgens op ‘naar afrekenen’. Vul je gegevens in en controleer deze zorgvuldig.
Stap 3: Kies je voor de gewenste verzendmethode.
Stap 4: Kies je een gewenste betaalmethode.
Stap 5: Bij deze stap kun je de bestelling controleren en heb je tevens de mogelijkheid om je bestelling nog aan te passen.
Stap 6: Tot slot klik je op de button ‘plaats bestelling’ om je bestelling definitief te maken.

Kan ik mijn bestelling wijzigen/annuleren?

Wanneer wij jouw bestelling nog niet verwerkt hebben is het mogelijk deze te annuleren. Neem daarom zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice wanneer je jouw bestelling wilt annuleren! Een bestelling wijzigen is helaas niet mogelijk.

Kan ik mijn bestelgeschiedenis bekijken?

Om je vorige bestellingen te kunnen bekijken heb je een account nodig. Log in en klik vervolgens "Mijn account", hier staat een overzicht van de status van al je vorige bestellingen.

Mijn bestelling is niet gelukt, wat nu?

Is je bestelling niet gelukt of is er iets mis gegaan? Dan zorgen wij dat je bestelling automatisch geannuleerd wordt. Heb je nog vragen? Dan kun je altijd onze klantenservice bereiken op werkdagen van 09:00 - 21:00.

Wat is een pre-order?

Dit zijn producten welke (nog) niet op voorraad zijn. Bij de omschrijving van het product staat aangegeven dat het een pre-order betreft. In de productomschrijving staat tevens aangegeven wanneer we het product verwachten te versturen.

Items zijn afgeprijsd na het plaatsen van mijn bestelling, heb ik recht op korting?

Wanneer de SALE binnen 48 uur in is gegaan na het plaatsen van je order, vergoeden wij het verschil van de bedragen van de items die je houdt door middel van een persoonlijke kortingscode

Stuur ons een bericht zodra je jouw order hebt ontvangen en hebt besloten of je de item(s) wilt houden. Stuur je items retour? Stuur ons dan een bericht zodra jouw retour is verwerkt en is terugbetaald. Je ontvangt dan een persoonlijke kortingscode ter waarde van het verschil van de kortingsbedragen van de items.

 

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice of gebruik de Live Chat op onze website. Onze klantenservice staat iedere werkdag voor je klaar van 09:00 tot 21:00.